Miercuri, 23 Mai 2018, 0:26 AM
ASISTENTA TELEFONICA:

   0765.009.192
   0763.699.170
   0241.621.478


Noutati
CSA
Legislativ
Noutati
Companii asigurari
Evenimente
Coşul de cumpărături
Coşul de cumpăraturi este gol
Cand iti expira asigurarea?
Trimite cand iti expira asigurarea,
iar noi o sa iti reamintim !

Data expirarii *:
E-mailul dvs.:
Telefonul dvs. *:
Tipul de polita *:

Căutare
Tag
Statistici

RCA
Catalog de articole
Principală » Articole » Asigurari » Noutati

Obligaţiile asiguratorului faţă de asigurat

Unul dintre cazuri este acela când doi participanţi la trafic circulă în acelaşi sens de mers iar cel din fata intenţionează să vireze stânga pe un drum lăturalnic iar cel din spate se angajează în depăşirea acestuia şi se lovesc. În acest caz se stabileşte culpa comună.

 

Al doilea caz este acela , când amândoi circulă în acelaşi sens de mers în afară localităţii, unde drumul este marcat cu linie discontinua şi este permisă depăşirea; şoferul din spate se angajează regulamentar în depăşirea autovehiculului ce rulează în faţa sa, iar în acest momentul , cel depăşit intra şi el în depăşirea altui autovehicul acroşând maşina din dreptul său.Şi în acest caz se stabileaste culpa comună atât de către poliţie cât şi de către asigurator în cazul în care se merge la poliţie şi se emite proces verbal de constatare sau la asigurări pe în cazul în care cazul se rezolvă pe cale amiabilă, scriu cei de laRFI România.

 

Metoda de plată din partea asiguratorului prespune că ambii conducători să meargă la societatea de asigurare RCA a celuilalt unde va fi despăgubit cu jumătate din contravaloarea reparaţiilor. Mai exact, fiecare primeşte jumătate din bani de la asigurarea celuilalt pe despăgubire.

 

În cât timp pot acţiona în instanţă o firmă de asigurări dacă nu m-a despăgubit ?

 

După ce societatea v-a înştiinţat în scris că nu vă plăteşte dosarul, imediat, sunteţi îndreptăţit să-i acţionaţi în instantă, însă mai întâi este necesară efectuarea unei proceduri prealabile a concilierii directe, având în vedere că este vorba de un raport juridic commercial.

 

În cât timp trebuie deschis un dosar de daune auto ?

 

Atât vinovatul cât şi păgubitul trebuie să anunţe în 48 de ore asiguratorul în cazul în care s-au înţeles pe cale amiabilă, deoarece numai aşa asiguratorul va emite autorizaţie de introducere în reparaţie, pe baza căreia unitatea service poate începe reparaţia.

 

Service-ul are dreptul să-mi reţină maşina pe motiv că n-au primit acceptul de plată de la asigurator?

 

Da, deoarece contractul de reparaţie este încheiat între dumneavoastră şi service. Faptul că service-ul vă eliberează maşina pe baza acceptului de plată înseamnă că acceptul le oferă o garanţie că dosarul de dăuna este în regulă şi că factura lor de reparaţie a ajuns la asigurator (acceptul de plată nu este un document cu baza juridică şi nu exclude clientul de la plata reparaţiilor).

 

Dacă vinovatul are asigurare este absolvit de vină ?

 

Nu, dacă societatea de asigurare unde are încheiată poliţa RCA vinovatul, nu vă despăgubeşte conform pagubelor suferite, sunteţi îndreptăţit să acţionaţi vinovatul în instanţă pentru diferenţe ce se justifica, şansele de câştig în tribunal fiind de peste 80%.

 

Poţi primi daune peste ceea ce oferă asiguratorul în caz de accident auto ?

 

Da, de la vinovat, în urma unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă.

 

Paşii de urmat în dosarul de dăuna. Cât durează să-ţi repari maşina pe baza asigurării ?

 

De la început trebuie să mergeţi cu vinovatul la compania de asigurări, completaţi declaraţii, vi se fac copii după acte, se deschide dosar de daună , se fac poze, se emite nota de constatare şi autorizaţie de introducere în reparaţii şi o indicaţie către un anumit service cu care compania de asigurări colaborează. De aici drumul duce direct către unitatea reparatoare, se semnează un contract de reparaţii, se constată printr-o suplimentare totalitatea elementelor avariate, se repara maşina, se emite factura. Cu factura clientul merge la asigurări pentru accept de plată dacă e cazul. Dacă dosarul este complet, inspectorul îl închide şi îl dă către plată. Plata acesta trece prin mai multe mâini, cum ar fi: departament juridic, contabilitate, aprobare inspector coordonator, alt coordonator, încă un şef mai mare .. etc (depinde de sumă). După aprobarea finală dosarul trece la departamentul plăti, unde mai sunt şi alte dosare de plată, şi când îi vine rândul se plăteşte; dacă mai sunt bani. În momentul în care s-a plătit poţi spune că problema e ca şi rezolvată, doar că, e posibil ca firma de asigurări să nu plătească suma întreagă şi de aici service-ul îl sună pe client pentru diferenţa şi este posibil să apară discuţii şi neînţelegeri pe tema devizului şi a facturii.

 

Deasemenea puteţi întâmpina probleme în privinţa recuperării sumei de bani de la societatea de asigurări şi din acest motiv este bine să intentaţi o acţiune împotriva societăţii , în care vinovatul de producerea accidentului să fie chemat în garanţie, astfel încât să puteţi să vă întoarceţi împotriva lui şi să vi se restituie sumele cheltuite. Este important să acţionaţi pentru că sunt foarte multe cazuri în care service-urile refuza restituirea maşinii şi vă treziţi cu maşina reţinută până în momentul restituirii cheltuielilor efectuate cu reparaţia maşinii.Sursa: http://www.money.ro/obligatiile-asiguratorului-fata-de-asigurat_1223499.html
Categorie: Noutati | Adăugat de: WEBMASTER (03 Mai 2013) | Autor: george W
Vizualizări: 1019 | Tag-uri: despagubiri, rca, obligati, asigurai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]

asigurari csa Comunicate de presa pad paid stire rca cominicat csa crestere NOUTATI scumpire Barbati cjue csa-unisar diferentiat femei Prime unisex banca nationala curs valutar dolar euro ASIGURARI CONSTANTA Dacia franta piata vanzare asigurare constanta Daune RCA a scazut sadere despagubiri locuinta asigurai obligati hotarare astra asigurari gheorghe piperea Insolventa oltchim Astra FLOTEI AERIENE GERMANIA casa groupama     
         Acest site este operat de Cristalex Comindserv S.R.L. autorizat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sub nr. RAJ-399685/28-08-2012, asistent in brokeraj persoana juridica al Asigest Broker de Asigurare - Reasigurare S.A autorizat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sub nr. RBK 043/2001.

    Cine suntem? | Intrebari frecvente | Informatii utile | Centre de dauna | Conditii de asigurare | Termeni si conditii | Contact
     ANPC | CSA | CNADNR | Verifica Rovinieta | Verifica RCA | Vezi istoric Daune | Verifica ITP |COPYRIGHT (C) 2013 CRISTALEX COMINDSERV SRL. TOATE DREPTURILE REZERVATE.

                                                                                                          

Urmareste-ne pe:

Web design by S.G.A.  gazduire Creatorul de site-uriuCoz

 

Free BackLink