Asigurari roviniete constanta

Joi, 20 Septembrie 2018, 11:10 PM
ASISTENTA TELEFONICA:

   0765.009.192
   0763.699.170
   0241.621.478


Coşul de cumpărături
Coşul de cumpăraturi este gol
Cand iti expira asigurarea?
Trimite cand iti expira asigurarea,
iar noi o sa iti reamintim !

Data expirarii *:
E-mailul dvs.:
Telefonul dvs. *:
Tipul de polita *:

Căutare
Tag
Statistici


      RCA
Litera P

A B C D E F  G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Pachetul de servicii turistice - Combinatia prestabilita a cel putin doua dintre urmatoarele trei grupe de servicii, cu conditia ca durata neintrerupta a acestora sa depaseasca 24 de ore sau sa cuprinda o innoptare, si anume transport, cazare si alte servicii, fara legatura cu transportul sau cazarea sau care nu sunt accesorii ale acestora si care reprezinta o parte semnificativa a pachetului de servicii turistice, cum ar fi alimentatie, tratament balnear, agrement si altele asemenea.

Paguba - Contravaloarea daunei suferite de asigurat.

Paritate - Curs de schimb.

Pay before - Termen generic folosit pentru acele carduri de plata pentru care contul posesorului este debitat inainte de utilizare, se mai numesc si carduri preplatite.

Pay later - Termen generic folosit pentru produsele de plata pentru care tranzactiile sunt listate pe un document dupa ce au fost efectuate, de obicei la finele lunii.

Pay now - Termen generic pentru produsele de plata pentru care contul posesorului de card este debitat la fiecare tranzactie, de indata ce acceptatorul a trimis un mesaj de clearing catre emitent.

Pensia anticipata - Pensia anticipata se acorda, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, asiguratilor care au depasit stagiul complet de cotizare cu cel putin 10 ani.
Cuantumul pensiei anticipate se stabileste in aceleasi conditii cu cel al pensiei pentru limita de varsta.
La implinirea varstelor standard de pensionare prevazute de lege, pensia anticipata devine pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de anticipare.

Pensia privata capitalizata - Valoarea fondului de plasamente financiare la finele contractului de asigurare care ii revine Asiguratului sub forma unei plati unice sau esalonat in planuri de pensie de 5, 10, 15, 20 de ani, sau viager.

Pensia privata de urmas - Suma de asigurare plus valoarea fondului de plasamente financiare care ii revin Beneficiarului sub forma unei plati unice sau esalonat in planuri de pensie de 5, 10, 15, 20 de ani, sau viager in momentul in care survine decesul Asiguratului in perioada de asigurare.

Perioada asigurata - Perioada pe parcursul caruia Asiguratorul, in schimbul incasarii primei de asigurare, preia in raspundere riscurile asigurate si reprezinta intervalul de timp dintre ora 0 a zilei in care contractul de asigurare intra in vigoare si ora 24 a ultimei zile a perioadei pentru care s-a incheiat polita de asigurare si s-a platit prima de asigurare.

Perioada de asigurare a politei - Intervalul de timp egal cu perioada de valabilitate a contractului de leasing.

Perioada decontata - Perioada de timp pentru care s-a platit prima de asigurare si la sfarsitul careia se face regularizarea acesteia in functie de veniturile efectiv realizate.

Perioada de generare a creantelor - Intervalul de timp pentru care s-a incheiat conventia cadru de asigurare.

Perioada de gratie - Interval de timp convenit intre imprumutator si imprumutat si cuprins intre momentul utilizarii creditului obtinut si data inceperii rambursarii acestuia. Perioada de gratie este acordata de catre banci, in special, la creditele pentru investitii pana la punerea acestora in functiune, sau la creditul contractat prin intermediul unui card de credit. In perioada de gratie, imprumutatul nu are obligatii de restituit, iar in unele cazuri, in functie de acordul partilor, nici obligatii de achitare a dobanzii, care se calculeaza si pentru aceasta perioada dar care urmeaza sa fie achitata ulterior.

Perioada de plata a rentelor - Intervalul de timp ce debuteaza odata cu expirarea contractului. in acest interval Societatea plateste Asiguratului sau Beneficiarului renta, conform planului de pensie

PIN - Numar de identificare personal; numar unic alocat titularului de card care-i confera acestuia siguranta in accesarea terminalului bancar si care previne utilizarea cardului de catre persoane neautorizate.

Polita de asigurare - Documentul emis de Asigurator in baza si cu respectarea prezentelor conditii de asigurare si a conventiei cadru de asigurare, prin care se stabilesc conditiile specifice (limita raspunderii/polita, perioada de asigurare, prima de asigurare, fransiza) in care se incheie asigurarea unui risc specificat. Aceasta cuprinde: formularul de polita, conditiile de asigurare precum si alte anexe sau suplimente care sunt convenite intre Asigurat si Asigurator ca facand parte din Contractul de asigurare.

Politica de investitii a unui fond de pensii administrat privat - reprezinta o declaratie in scris a administratorului privind strategia de investire a activelor fondului pe care il administreaza. Aceasta cuprinde procedurile pentru luarea deciziilor, persoanele responsabile de luarea deciziilor si metodele de evaluare a riscurilor investitionale.

POS (point of sale) - Orice terminal care permite citirea cardurilor si captarea informatiilor necesare efectuarii unei tranzactii, instalat la sediul unui comerciant.

Prabusire de teren - Surparea brusca a unei suprafete de teren in urma unei miscari tectonice sau a eroziunii naturale.

Prejudiciu - Vatamare corporala sau deces al unei persoane, cu exceptia situatiilor in care vatamarea sau decesul a survenit din cauza si in cursul exercitarii atributiilor de serviciu decurgand dintr-un contract de munca sau de ucenicie incheiat de acea persoana cu Asiguratul; avarierea sau distrugerea de bunuri care nu apartin Asiguratului sau unui prepus al sau, produse in perioada de valabilitate a politei de asigurare

Prerogativele managerului - Activitatea depusa de manager constand in aplicarea strategiei si politicii de dezvoltare a societatii comerciale, conceputa impreuna cu consiliul de administratie al acesteia, selectarea, angajarea si concedierea personalului salariat, negocierea contractului colectiv si individual de munca, cu respectarea bugetului de venituri si cheltuieli aprobat potrivit legii, reprezentarea societatii in raporturile cu tertii, incheierea de acte juridice in numele si pe seama societatii comerciale in limita imputernicirii acordate prin contract si/sau lege precum si orice alte abilitari stabilite prin contract, cu aprobarea adunarii generale a actionarilor.

Pret de cumparare (in cazul contractelor de tip Unit Linked) - Pretul prin care un unit este cumparat de catre contractantul asigurarii.

Pret de vanzare (in cazul contractelor de tip Unit Linked) - Pretul prin care un unit este vandut de catre contractantul asigurarii.

Prima de asigurare - Suma (in lei) ce trebuie platita de catre Contractant conform tabelului de prime in schimbul preluarii de catre ASTRA a riscurilor asigurate; astfel prima de asigurare poate fi unica: Contractantul plateste anticipat o singura suma pentru intreaga perioada de asigurare sau fractionara: Contractantul plateste o suma fixa la interval de 3, 6 sau 12 luni

Prima esalonata - Prima de asigurare platibila la date specificate in polita de asigurare de-a lungul perioadei de plata a primelor.

Prima suplimentara (in cazul contractelor de tip Unit Linked) - Prima platita sub forma unei prime unice, separat de prima esalonata.

Prima unica - Prima platita integral - in momentul incheierii contractului de asigurare - pentru toata perioada asigurata.

Principal - Suma care trebuie rambursata din valoarea creditului.

Produs - Orice bun (articol, marfa sau lucru), vandut, livrat, instalat, construit, reparat, modificat, prelucrat de Asigurat sau la care intretinerea a fost realizata de Asigurat, care nu se mai gaseste in custodia sau sub controlul direct al acestuia.

Program de investitii financiare - Un protofoliu cuprinzand diverse tipuri de active financiare administrate de compania de asigurari conform unei strategii investitionale de baza.

Proiect - Documentatia tehnico-economica ce se realizeaza de catre personalul de specialitate al Asiguratului, in cadrul relatiilor contractuale cu un tert beneficiar. Proiectul se poate prezenta in diferite faze: studiu de fezabilitate, studiu tehnico-economic, proiect/detalii de executie, devize de lucrari, note de santier, breviare de calcul, desene si orice alte documentatii realizate in compartimentele de specialitate ale Asiguratului.

Proportia de alocare a primei (in cazul contractelor de tip Unit Linked) - Modul de alocare a primei de asigurare pe programe de investitii.


A B C D E F  G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


asigurari csa Comunicate de presa pad paid stire rca cominicat csa crestere NOUTATI scumpire Barbati cjue csa-unisar diferentiat femei Prime unisex banca nationala curs valutar dolar euro ASIGURARI CONSTANTA Dacia franta piata vanzare asigurare constanta Daune RCA a scazut sadere despagubiri locuinta asigurai obligati hotarare astra asigurari gheorghe piperea Insolventa oltchim Astra FLOTEI AERIENE GERMANIA casa groupama     
         Acest site este operat de Cristalex Comindserv S.R.L. autorizat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sub nr. RAJ-399685/28-08-2012, asistent in brokeraj persoana juridica al Asigest Broker de Asigurare - Reasigurare S.A autorizat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sub nr. RBK 043/2001.

    Cine suntem? | Intrebari frecvente | Informatii utile | Centre de dauna | Conditii de asigurare | Termeni si conditii | Contact
     ANPC | CSA | CNADNR | Verifica Rovinieta | Verifica RCA | Vezi istoric Daune | Verifica ITP |COPYRIGHT (C) 2013 CRISTALEX COMINDSERV SRL. TOATE DREPTURILE REZERVATE.

                                                                                                          

Urmareste-ne pe:

Web design by S.G.A.  gazduire Creatorul de site-uriuCoz

 

Free BackLink